Linear Accelerator

Maine Medical Center in Portland fully embraced the growing trend toward creating healing environments when it set out to design a new Linear Accelerator. The Linear Accelerator was located in a room with 7-foot thick concrete walls and ceilings to minimize radiation scatter. To counter the intimidating reality of equipment standing over nine feet tall, concrete walls were softened by rich wood and warm fabrics, and a sophisticated lighting and ceiling system of translucent, undulating screens and sculpture recreates a lazy summer morning. From a patient perspective, the concrete ceilings are transformed — staring up at it you see sunlight filtering through the strong, winding branches of an old oak tree.

JSA Logo

JSA Inc
Architecture
Planning
Interiors

273 Corporate Drive
Suite 100
Portsmouth NH 03801

603.436.2551
603.436.6973

     Instagram  LinkedIn.com

Back to top